perennapenkki

Perennapenkin suunnittelu

Perennapenkin suunnittelu tuottaa monelle päänvaivaa. Mitä värejä tulisi yhdistää? Miten saavutetaan koko kesän kukkaloisto?

Perennapenkin suunnittelu tuottaa monelle päänvaivaa. Mitä värejä tulisi yhdistää? Miten saavutetaan koko kesän kestävä kukkaloisto? Toiset ottavat tämän rennommin ja lähtevät kokeilemalla liikkeelle. Niille, jotka eivät uskalla kokeilla, löytyy hyviä työkaluja.Olet siis suunnittelemassa perennapenkkiä. Yksi erinomainen vaihtoehto perennojen valitsemiseen on Kekkilän Perennamallit – palvelu. Sieltä löydät 6 erilaista valmista perennapenkkiä havaintokuvineen. Mielenkiintoista palvelussa on hyvinkin tarkat suunnitelmat. Kekkilän perennamallit – palvelu sisältää seuraavat valmiit penkit:

Tumma hohde
Kuulas varjo
Metsän tuoksu
Auringon pilke
Punainen hehku
Vehreä ranta

Kotipuutarhurin ei tietysti tarvitse tyytä valitsemaan vain nimetyt perennat. Penkkiä voi lähteä muuttamaan omaan makuun vaihtamalla yhden tai useamman kasvin mieluisaksi. Lopulta voi huomata vaihtaneensa melkein kaikki kasvit ja ilahtua omasta uudesta uniikista perennapenkistä!

Aloittelijan onkin mielestäni hyvä lähteä tässä mielessä perennapenkin suunnitteluun. Otetaan valmis koncepti ja vaihdetaan muutamia kasveja mieluisimmiksi. Niin pääsee huomattavasti helpommin liikkeelle kuin täysin nollasta lähtiessä.

Kekkilän perennamallit löydät täältä.
Valmiit perennapenkki mallit – Valmis perennapenkki hetkessä

Valmiit perennamallit on erinomainen tapa saavuttaa valmis perennapenkki hetkessä. Useat taimistot tarjoavat tänä päivänä valmiita perennamalleja asiakkailleen. Syy tähän on varmasti se että useimpien mielestä perennapenkin suunnittelu on työlästä ja ehkä jopa ylitsepääsemättömän raskasta. Usein varmasti pelätään että perennapenkin suunnittelu vaatii taitoja joita itsellä ei ole. Silloin valmis perennapenkki tuntuu turvalliselta vaihtoehdolta.

Valmiita perennapenkki malleja ja paketteja löytyy esimerkiksi Viherpeukalot – nettikaupasta. Viherpeukalot myy esimerkiksi Purppurataivas nimistä valmista perennapenkkiä. Perennapenkki malli on hyvä vaihtoehto kun haluat saada ammattilaisen suunnittelman perennapenkin omaan puutarhaasi.
Muita apuvälineitä perennapenkin suunnitteluun

Voit myös käyttää perennat -sivuilta kuvia perennapenkin suunnitteluun. Aitoja kuvia katsomalla saa paljon paremmin hahmoteltua, miltä valmis perennapenkki näyttää.

Haluat varmasti myös lisää tietoa perennapenkin perustamisesta! Muista myös käyttää perennoja varjossa.